Jatka lukemista ja tule tasoitusvedonlyönnin asiantuntijaksi."


Aasialaisessa tasoitusvedossa parannetaan kerrointa lisäämällä todennäköisen voittajan vetoon esimerkiksi -1. Tällöin joukkueen on voitettava vähintään kahden maalin erolla, jotta vedonlyöjä voittaa. Vaihtoehtoisesti voidaan tarkentaa vetoa häviäjän puolelta, lisäämällä vetoon esimerkiksi +2. Jos joukkue häviääkin kolmella tai useammalla maalilla, myös vedonlyöjä häviää.


Aasialainen tasoitusveto on sen sijaan hieman monimutkaisempi. Myös tässä vedossa tasapelin mahdollisuus poistuu kokonaan kuviosta, mutta toiselle joukkueelle annetaan tasoitusetua, tai sitä vähennetään. Aasialaista tasoitusvetoa käytetään erityisesti, jos ylivoimainen joukkue kohtaa selkeästi huonomman joukkueen. Tällöin tavallisen pitkävedon kertoimet ovat huonot, kun tulos on etukäteen miltei varma.




Kohde: Aasialainen tasoitusveto Dormund - Tottenham +0,5
Pelivalinta: 2
Kerroin: 1,82

Toisessa erimerkissä pelataan Tottenhamin voittoa aasialaisella tasoituksella.

Tasoitusvedoista on olemassa kaksi muotoa:… Lisää

Tasoitusveto muistuttaa pitkävetoa, mutta siinä on selkeä ero: 1X2-rakenteen sijaan veikkauksina ovat vain numero yksi, eli kotijoukkue, tai numero kaksi, eli vierasjoukkue. Jos ottelu päättyy tasapeliin, vedonlyöjä saa rahansa takaisin.

Tulosveto on pitkävedon lisäksi tuttu vedonlyönnin muoto. Tässä vedossa ei veikata vain voittajaa, vaan nimensä mukaisesti pelin tulosta. Jalkapallon kohdalla se tarkoittaa tietysti maalien määrää puolin ja toisin. Vakiossa sen sijaan veikataan useamman ottelun tulosta kerrallaan, pitkävedosta tutulla 1X2-menetelmällä. Otteluiden määrä vaihtelee, ja vedonlyöjä pyrkii saamaan tietyn määrän oikeita veikkauksia. Mitä useampi veikkaus menee oikein, sen parempi.

Tässä pelimuodossa jommalle kummalle joukkueelle annetaan jo etukäteen maaleja. Esimerkiksi, mikäli tasoitus on kotijoukkueelle 1-0, tarkoittaa se sitä, että peli on jo ennen sen alkua tilanteessa 1-0. Mikäli tällaisella tasoituksella veikkaamme tasapeliä, tarkoittaisi se käytännössä sitä, että varsinaisen pelin vierasjoukkueen tulisi voittaa tasan yhdellä maalilla. Esimerkiksi varsinaisella peliajalla peli päättyisi 1-2, mutta koska kotijoukkue sai yhden maalin jo peliin lähtiessä, olisi tämän vedon tulos silloin 2-2 ja oikea merkki X tasapeli. Ja vastaavasti, mikäli peli päättyisi varsinaisella peliajalla 1-1, olisi tämän vedon oikea lopputulos 2-1 kotijoukkueen voitto.

Kyseessä aasialainen tasoitusveto.
Joskus tasoitusten -0.5 (jengiltä vähennetään lopputuloksesta puoli maalia) ja 0 (tasapelin sattuessa panos palautetaan) yhdistelmä ilmaistaan näin. Eli:

jos Belgia voittaa, voittaa koko vedon tuolla kertoimella, tasapelin sattuessa saa puolet panoksesta takaisin. Jos Suomi voittaa, häviää kaiken.


Tässä 2 esimerkkiä 3-suuntaisista tasoitusvedoista:

Altavastaajat pitävät usein selkeänä ennakkosuosikkina otteluun lähtevää joukkuetta tiukoilla, jolloin esimerkiksi +1 tai + 1.50 tasoitusveto voi tuoda mukavan potin pienemmällä riskitasolla.

Muutamia vinkkejä onnistuneeseen aasialaiseen tasoitusveteen:

Aasialaiset tasoitukset ovat käytännössä neliportaisia yhden annetun tasoituksen kokoluokan sisällä, siis esimerkiksi +0,25 – +1,00 ja +1,00 – +2,00. Voitot noudattavat eri maalimäärissä eri kaavaa. Yksinkertaisimmillaan ne ovat pienissä tasoituksissa, mutta isommissa aasialaisissa tasoituksissa myös maalimäärät alkavat merkitsemään yhä enemmän.

Tulosveto, maalimäärä, tasoitusveto

Moni vedonlyöjä tietää aasialaisen tasoituksen ydintoiminnan. Jos se on vedonlyöjälle kuitenkin vielä jokseenkin tai täysin tuntematon käsite, kannattaa sen perusteisiin tutustua huolellisesti. Vedonlyönnissä ja rahapelaamisessa pitää aina tietää riskit ja sen, mitä on tekemässä.

Tasoitusvedosta lisää mielenkiintoa urheiluun

Monesti tasoitusvedon tasoitus ilmoitetaan myös maalimääränä tai pistemääränä. Esimerkiksi, jos haluat veikata, että Joukkue1 voittaa vähintään kahdella maalilla, valitset Joukkue1 -1,5. Jos taas uskot, että maalin etumatka riittää Joukkue2:lle, voit laittaa lapulle Joukkue2 +1,5.

Eurooppalainen tasoitusveto soveltuu parhaiten näihin tilanteisiin:

Eurooppalainen tasoitusveto on helppo vetotyyppi oppia kaikille, jotka ovat pelanneet normaaleita 1x2 vetoja. Eurooppalaisessa tasoitusvedossa on samaan tapaan vaihtoehdot 1, x ja 2, jotka kuvaavat Kotijoukkueen voittoa, kotijoukkueen tasoituksen suuruista voittoa sekä vierasjoukkueen voittoa tai tasoituksen alle jäävää tappiota.

Esimerkki 3-suuntaisesta tasoitusvedosta:

Kotonaan vantaalaiset ovat tällä kaudella laittaneet Jokereille hyvin kampoihin. Elleivät Nordiksen kirkkaat valot ole lohipaidoille liikaa, voisi kolmannestakin kohtaamisesta tulla tasaisempi, mitä vetomarkkinat uumoilevat. Vieraille laitetaan siis tasoitusveto tulille – myös maalin tappiolla lunastetaan!

Tasoitusvedot, Kotijoukkue-1,5, -1,0, +1,5

Jos 0-1-tasoituksessa käy niin hassusti, että Joukkue1 voittaa vaikkapa 2-1, olisi tällöin oikea merkki risti (simuloitu tilanne 2-2). Tasoitusvetojen tasapeleille kerroin onkin yleensä melko valtava. Jos maalin etumatkalla joukkue häviää vähintään kahdella maalilla, saa voittava joukkue tälle skenaariolle tietysti isomman kertoimen.

Aasialainen tasoitusveto (asian handicap)

Eurooppalainen tasoitusveto on hyvä pelikohde, mikäli ottelussa on olemassa selkeä ennakkosuosikki ja altavastaaja. Tällöin suosikin voitolle on saatavissa hyviä kertoimia. Vastaavasti taas, jos uskoo altavastaajan yllättävän ja pitävän ottelun tiukkana, mahdollistaa se myös altavastaajan veikkaamisen pienemmällä riskillä.

Mitä tasoitusveto jalkapallossa tarkoittaa

1×2-vedot ovat klassisin muoto vedonlyönnille, ja periaatteessa tarkoituksena on lyödä vetoa ottelun voittajasta. 1 tarkoittaa kotijoukkueen voittoa, 2 vierasjoukkueen voittoa ja x puolestaan tasapeliä. Vetokupongille valitaan yksi kolmesta vaihtoehdosta, ja esimerkiksi ottelun päättyessä tasapeliin veto on voittava, jos on valinnut kupongille x:n.